ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El 20% dels casos de coronavirus diagnosticats els darrers cinc dies són persones vacunades

www.andorradifusio.ad

Dues de cada deu persones que s'han contagiat de la Covid-19 els darrers cinc dies ja havien rebut la pauta completa de vacunació. Ara bé, són asimptomàtics o tenen símptomes lleus. Els casos actius segueixen pujant i se situen en 336. Sis són a l'hospital, dos dels quals a l'UCI i un d'ells ja havia rebut les dues dosis.

Els casos actius de la Covid-19 tornen a augmentar i se situen en 336 després que les darreres hores s'hagin detectat 35 contagis i 21 recuperacions. A l'hospital hi ha quatre persones amb coronavirus a planta i dues a l'UCI. Una d'elles no requereix ventilació mecànica mentre que encara hi roman l'home que va ingressar la setmana passada i que actualment es troba intubat.

Joan Martínez Benazet ha detallat que dels pacients ingressats a planta, tres no s'han immunitzat i l'altre tan sols ha rebut la primera dosi. D'altra banda, el pacient que es torba a l'UCI sense ventilació mecànica havia rebut la pauta completa. En aquest sentit, ha assegurat que es tracta d'una "errada vacunal", tot afegint que "les vacunes protegeixen a un grau molt elevat, però no al 100%". L'altre pacient ingressat a cures intensives, que requereix ventilació, havia rebut la monodosi de Janssen, però encara no havia adquirit immunitat.

El ministre de Salut ha explicat que la variant Delta és la predominant i ha detallat que el 20% de les persones que s'han contagiat de la Covid-19 els darrers cinc dies ja havien rebut la pauta completa de la vaccinació. Segons assegura Martínez Benazet, són asimptomàtics o presenten símptomes lleus. Mentrestant, el procés d'immunització avança. Prop del 75% de la població de més de 16 anys ja ha rebut la primera punxada i més de la meitat, les dues.

Roda de premsa completa del Govern amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Redacció
Imatge: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Comparteix: