El 2020 només hi va haver dos casos de tuberculosi

www.andorradifusio.ad

Cada 10 segons, tres persones emmalalteixen de tuberculosi i cada minut, en moren tres al món. En el marc del Dia internacional de la tuberculosi, el ministeri de Salut ha informat de la detecció de dos casos el 2020.

La incidència de la tuberculosi el 2020 és de 2,4 casos per cada 100.000 habitants. Aquest darrer any es van detectar dues sospites, que es van confirmar. Pel que fa al darrer quinquenni la taxa es fixa en 3,2 afectats per cada 100.000 habitants, que és la xifra més baixa des que es van començar a registrar els casos diagnosticats d'aquesta malaltia el 1997.

Des d'aleshores, es constata que la malaltia té més incidència en els homes. En els darrers 23 anys s'han detectat 87 casos, mentre que són 56 pel que fa a les dones. El volum més alt de diagnosticats tenen entre 35 i 54 anys.

De fet, els dos casos detectats enguany també pertanyen a aquesta franja d'edat i se'ls va detectar el tipus pulmonar, per una banda, i extrapulmonar, per l'altra, segons el programa de prevenció i control.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arxiu

Comparteix:

Modificat el reglament del dret a la defensa i l'assistència tècnica lletrada Ampli dispositiu de seguretat amb col·laboració de la policia espanyola en la visita dels reis d'Espanya