Durant el 2021 es generalitzarà el port d'arma entre els duaners

www.andorradifusio.ad

El Sindicat de Funcionaris de Duana s'ha marcat com un dels grans objectius per aquest 2021 supervisar el desplegament del port d'arma entre els membres del cos. D'aquesta manera es complirà una de les reivindicacions del col·lectiu.

Després d'haver-ho demanat força temps, tots els duaners podran dur arma de foc. D'aquesta manera s'equipararan als cossos dels Estats de l'entorn i gaudiran de més protecció en els controls als punts fronterers.

Un fet que el Sindicat de Funcionaris de Duana veu de manera positiva i vol ajudar que funcioni correctament. Segons el president, Lionel Prat, aquesta demanda respon a un "tema de seguretat", ja que "estem sotmesos a controlar vehicles als punts fronterers i és una mica complicat sense anar armat".

Per poder-ho implementar s'han de passar unes formacions força exhaustives. Prat ha assegurat que "cada agent haurà rebut l'equivalent al que seria una formació a nivell policial".

Des del Sindicat de Funcionaris de Duana també creuen que amb set agents més el cos estaria complet i podrien fer la feina de forma òptima.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

'Clandestines' puja a l'escenari la qüestió de l'avortament Les transaccions immobiliàries cauen un 18,7% l'any 2020