El 2023 serà un any de recessió per a Andorra segons l'informe sobre les previsions d'AndBank

www.andorradifusio.ad

L'economia europea durant el 2023 estarà presidida per la recessió, una realitat que per extensió serà similar a Andorra, a causa de la forta dependència externa. Així ho vaticinen els experts d'AndBank que han elaborat l'informe sobre les perspectives per a l'any vinent.

Un país on la balança exterior té tant pes en la seva economia difícilment aconsegueix aïllar-se de l'entorn. I en aquest sentit, les previsions per al 2023 d'Andorra no difereixen de les que els experts apunten per a Europa, que serà de recessió. Encara està per definir la intensitat d'aquesta recessió per a tot el continent, ja que dependrà de factors imprevisibles, com ara el conflicte d'Ucraïna o el preu de l'energia. Així ho ha apuntat l'economista en cap d'AndbankÀlex Fusté, durant la presentació de l'informe sobre les perspectives econòmiques mundials per al 2023.

"Si la dinàmica que estem plantejant a Europa és d'una recessió, de caràcter tècnic, però d'una recessió, al cap i a la fi, que pot empitjorar més o menys en funció del que passi en el conflicte i tota la distorsió del preu energètic allà estarà l'economia Andorrana. Per tant, estem plantejant el mateix"
Àlex Fusté, economista en cap d'Andbank

En general Europa ha superat el 2022 amb solvència, però la incertesa fa que de cara al nou any sigui difícil preveure l'evolució dels mercats. Andbank, en tot cas, deixa clar en el seu informe que no hi ha motius per pensar que el 2023 sigui millor, tot i que s'espera la tornada a la racionalitat en les decisions econòmiques. L'entitat ha avançat que mantindrà una actitud general de prudència en els mercats inversors.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

El concert de Nadal de Sant Julià de Lòria serà aquest dissabte Mantenir oberta la carretera del coll d'Ordino durant l'hivern, un dels objectius del COEX