21 famílies expulsades per no haver regularitzat la situació

www.andorradifusio.ad

El col·lectiu d'argentins ha alertat que hi ha una vintena de famílies que han estat expulsades del país per no tenir la situació regularitzada. Ha fet una crida als seus compatriotes que no facin cas dels vídeos que es poden trobar a les xarxes socials que donen una imatge distorsionada d'Andorra. 

Argentinos en Andorra exposa que ha assistit 21 famílies que han hagut de marxar del país per no poder regularitzar la seva situació. En alguns casos fins i tot feia anys que vivien al país, però no havien pogut fer el reagrupament familiar. També n'hi havia que treballaven en negre o casos en què convivien famílies senceres dins d'una mateixa habitació.

En aquesta situació, l'associació alerta que les famílies poden quedar desemparades i sense assistència. En tot cas, el president de l'entitat, Marcelo Ponce, explica que el procés ha estat el correcte. "En aquest cas no es tracta de la política migratòria i, de fet, no hi ha hagut cap problema respecte a les famílies. Es van acostumar a estar al país sense problema, però sí que va passar que va passar massa temps".

Per la seva banda, el Govern ha assegurat que el que fan és complir la llei i que no han expulsat directament les famílies, com es fa amb persones amb antecedents penals, sinó que se'ls ha donat un termini per marxar. La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, assegura que "donem les recomanacions a les persones que segueixin la llei i que si estan en situació irregular se'ls hi doni un termini per marxar i se'ls informi segur que ho hem fet".

Tot i això, afirmen que no han detectat un increment de les famílies amb situacions irregulars. Argentinos en Andorra sobretot vol alertar d'un efecte crida, sovint difós per xarxes socials, en què es ven una imatge del país i s'anima a venir, la qual cosa provoca que les famílies es vegin abocades  a situacions d'il·legalitat.

Informa: Gerard Castillo - Caterina Vidal - Sílvia Mestre

Comparteix:

Clàudia Riera introdueix a Andorra el terror de 'La mesita del comedor' Comunicacions i habitatge, grans handicaps per als inversors