ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La manca de manteniment en els ancoratges, causa de l'esllavissada de la Portalada

www.andorradifusio.ad

La manca de manteniment dels ancoratges va ser la causa de l'esllavissada a la Portalada. Per això el Govern ja ha reclamat a la propietat el cost dels danys per l'incident que hi va haver ara fa un any. El 24 d'agost comencen els treballs de la primera fase de l'obra.

Dilluns fa un any de l'esllavissada de la Portalada. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat el contingut de l'informe on s'afirma que la responsabilitat és de la propietat de la parcel·la afectada: "els treballs que s'havien fet i que no s'havien mantingut en òptimes condicions els ancoratges que hi havia". L'informe deia que la causa principal de l'esllavissada era aquesta manca de manteniment dels ancoratges.

Més de 6 milions d'euros és el cost total de l'obra. Torres s'ha desplaçat amb els tècnics per veure in situ com serà la primera fase dels treballs, que tindran un cost de 4,8 milions. Unes tasques que començaran el 24 d'agost i que duraran dotze mesos. L'objectiu: estabilitzar les zones nord i sud de l'esllavissada. El ministre ha donat més detalls d'aquesta tasca que inclourà l'estabilitzat de la zona sud i la zona nord amb malles i l'assegurament de la carretera substituint els ancoratges provisonals. També se substituirà el mur provisional per un mur definitiu de contenció.

Mentre dura la primera fase es controla la resta del sector. "La part central no representa risc però s'haurà d'anar estabilitzant, perquè s'ha de veure on és la fissura dins del terreny. Ara mateix, amb el sistemes que tenim, no ho (sabem)", reconeix Torres. La part central afectada de la muntanya serà objecte d'un seguiment amb sensors com fins ara.

Fins ara s'ha fet una despesa de 800.000 euros per garantir la seguretat a aquest tram de la CG-1. Jordi Torres ha volgut destacar també què en el moment dels fets la propietat va facilitar el pas dels vehicles per l'estacionament del centre comercial del Punt de Trobada. Això va impedir que el país quedés incomunicat.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: