ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un 2,4% de la població té greus problemes econòmics segons un estudi del Govern

www.andorradifusio.ad

Un 2,4% de la població es troba en situació de privació material severa. Així apareix reflectit en l'estudi del cost real de la vida que ha elaborat el Govern i que s'ha presentat al Consell General. També afirma que una persona necessita entre 1.050 i 1.200 euros mensuals per cobrir les despeses mínimes.

El ministre d'Afers Socials ha assegurat que la dada que el 2,4% de població pateix problemes econòmics greus i que consta a l'estudi del cost real de la vida és inferior a la dels països de l'entorn. "Estem en percentatges molt inferiors als de França o Espanya, una mica per sobre dels percentatges de països escandinaus i un pèl per sota de països com Holanda", explica Xavier Espot.

L'estudi també indica que una persona necessita entre 1.050 i 1.200 euros per cobrir les despeses mínimes. Pel PS això deixa clar que no es pot viure amb l'actual salari mínim.

Els liberals han criticat que aquesta investigació es basa en enquestes del 2014-2016, amb preus actualitzats perquè no reflecteix prou bé la realitat actual. "Entenc que una actualització es quedaria curta en relació a la realitat que vivim avui en dia. Sí que és cert que és un estudi que hem vist ara mateix i hi ha més dades que hem de contrastar", insisteix Judith Pallarés. Sílvia Bonet, consellera adscrita del grup mixt, creu que la situació de pobresa empitjorarà aviat per l'impacte de les pujades dels lloguers i que "si fem un plantejament de futur podem imaginar-nos que hi haurà més famílies amb dificultats o privacions de les que hi havia el 2016 i ens trobarem que totes les despeses dedicades a consum disminuiran".

L'informe s'ha presentat als consellers de la comissió d'Afers Socials.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: