ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

246 positius nous per coronavirus durant el cap de setmana i més pressió sobre el sistema sanitari

www.andorradifusio.ad

El nombre de positius per la Covid-19 continua a l'alça i ja són 2.766 els casos d'aquesta segona onada. Des de divendres, la pandèmia s'ha cobrat tres noves vides, una de coronavirus i dues que ja es trobaven en la fase terminal de dues malalties. També preocupa la situació al Cedre, amb vint ingressats a la planta Covid. I a l'hospital, amb un brot a l'àrea de cirurgia que afecta una dotzena de persones entre pacients i sanitaris.

Aquest cap de setmana s'han detectat 246 contagis nous, que eleven la xifra de casos actius a 1.288. Una nova defunció les darreres hores se suma a les dues reportades ahir, totes de pacients ingressats a l'hospital, i eleva el total de víctimes per la Covid-19 a 62 des de l'inici de la pandèmia.

El ministre de Salut ha anunciat que s'està fent un estudi de mortalitat de la letalitat directe del coronavirus, arran de la demanda de l'Organització Mundial de la Salut de discernir les persones que realment han mort a causa de la Covid-19 d'aquelles que ja patien altres patologies.

Mentrestant, la pressió sobre els sistema sanitari augmenta. A hores d'ara, hi ha vint persones ingressades a planta de l'hospital i nou a la unitat de cures intensives, vuit amb respiració assistida.

Sobre el brot detectat al centre dissabte, se centra en l'àrea de cirurgia i afecta sis professionals i sis pacients. Una transmissió que hauria estat dels sanitaris als pacients, ja que afecta una única àrea.

D'altra banda, preocupa la situació al Cedre, on gairebé s'arriba a la capacitat màxima de vint-i-dos llits disponibles a la cinquena planta destinada als afectats de Covid.

N'hi ha vint, tots del centre sociosanitari públic, i només un presenta una gravetat especial. Els cribratges periòdics també han permès detectar cinc positius entre els professionals.

Les dades epidemiològiques preocupen les autoritats sanitàries. La incidència acumulada és de 4.670 per 100.000 habitants, una de les més elevades del món.

Això no obstant, Joan Martínez Benazet ha recordat un cop més que és difícil comparar la situació al Principat amb la d'altres països perquè a Andorra es fan més proves diagnòstiques i hi ha una elevada capacitat de rastreig. La taxa de reproducció se situa en 1,15.

Pel que fa a la incidència de la Covid-19 a la comunitat educativa, a hores d'ara hi ha trenta-tres aules confinades i quaranta-nou amb algun alumne confinat. A més, n'hi ha vint-i-nou sota vigilància passiva.

Torna a veure la roda de premsa del Govern per actualitzar la situació sanitària d'aquest dilluns:

Informa: Laura Massegú-Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix: