ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

2,6 milions d'euros d'ajudes públiques a l'agricultura el 2019

www.andorradifusio.ad

L'any passat es van destinar 2,6 milions d'euros a ajuts públics al sector de l'agricultura, un 1,3% menys respecte el 2018. L'ajut al foment de les pràctiques ramaderes i del dall dels prats van ser les partides amb més dotació econòmica.

Els ajuts públics al sector de l'agricultura l'any passat van disminuir gairebé un punt i mig respecte el 2018. En total s'hi van destinar prop de 2,6 milions d'euros, 93.000 provinents de les subvencions dels comuns que van invertir deu mil euros més que fa dos anys.

Com és habitual la partida més elevada correspon a l'ajut al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya amb 1,7 milions d'euros, tot i que va disminuir un 7% en comparació a la quantitat destinada el 2018.

Segons les dades facilitades pel departament d'Estadística, els ajuts al foment del dall dels parts i de la producció de qualitat controlada van ser el segon i tercer grup d'ajuts amb més aportació econòmica.

Destaca l'import de 55.000 euros per al foment de plans de millora i a la formació. Fa dos anys se'n van destinar 3.500.

El 2019 apareix per primer primera vegada la partida destinada al foment de pràctiques agràries específiques adequades per al manteniment del medi natural amb una dotació de més de 19.000 euros.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

 

 

Comparteix:

3.238.96.184