3.000 TMA pendents de diagnosticar per l'avaria d'una de les màquines

www.andorradifusio.ad

L'avaria d'una màquina de TMA divendres ha reduït a la meitat la capacitat diagnòstica els darrers dies. 

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha indicat que el retard de 72 hores en la comunicació dels resultats també es deu a un problema mundial d'abastiment de reactius.

Des de divendres s'han detectat només 717 nous positius, una xifra baixa comparada amb les darreres actualitzacions. I és que a causa d'aquest avaria, que es preveu que dimarts estigui solucionada, hi ha 3.000 proves pendents de diagnosticar.

Els casos actius se situen en 5.039 i a l'hospital hi ha 16 persones, 7 a planta i 9 a la Unitat de Cures Intensives, set de les quals ventilades. Totes les persones que es troben a l'UCI amb Covid són portadores de la variant Delta. Hi ha dues persones més ingressades a la planta Covid del Cedre, però són asimptomàtiques.

Pel que fa a les escoles, hi ha 15 aules en vigilància activa total i 129 en parcial. En vigilància passiva hi ha 30.

Quant a determinar quan es produirà el pic dels contagis d'Òmicron, Mas ha assegurat que "aquesta setmana és important per veure com evolucionen les infeccions". Paral·lelament, ha explicat que han arribat 10.000 vacunes Moderna més des de Portugal i que s'està treballant en el protocol i circuit per a la vacuna pediàtrica.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest dilluns 17 de gener:

Informa: Redacció

 

Comparteix:

El PS reclama la informació sobre el procés de selecció del cap de Salut Mental Les drogues, motiu de la majoria de les detencions de la policia la darrera setmana