ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

429 casos actius de coronavirus i 18 aules aïllades

www.andorradifusio.ad

18 classes del tots els sistemes educatius estan aïllades en detectar casos positius entre els alumnes i el personal docent. Des de la darrera actualització de la situació epidemiològica de divendres, s'han detectat 117 casos nous de coronavirus que eleven la xifra d'actius a 429. Els esforços de les autoritats sanitàries se centren a disminuir la taxa de reproducció del virus.

A hores d'ara hi ha 18 classes aïllades per casos positius de la Covid-19 d'alumnes i de personal docent. La majoria són del col·legi Sant Ermengol i el Lycée Comte de Foix, amb cinc aules respectivament.

Les darreres hores, dues, de l'escola francesa d'Escaldes-Engordany i l'andorrana de la Massana, han reprès l'activitat presencial després de passar el període de confinament i aïllar els casos positius.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que es seguirà un model en el qual s'anirà confinant les persones malaltes i els seus contactes. En el cas de les escoles s'actuarà de la mateixa forma, aïllant els grups de convivència. També ha assegurat que "això serà una constant durant la gestió de la pandèmia".

Des de la darrera actualització de les dades sanitàries de divendres, s'han detectat 117 contagis nous per coronavirus i la xifra de malalts actius ja és de 429.

A l'hospital hi ha vuit persones, dues a la unitat de cures intensives, però només una amb ventilació mecànica. Amb tot, ja són 806 els casos detectats en la segona onada de contagis.

Tot i l'augment dels positius, des del Govern asseguren que es manté la capacitat de controlar la situació gràcies al gran nombre de proves diagnòstiques que s'estan fent.

De fet, creuen que els cribratges voluntaris i aleatoris, a més del rastreig, contribueixen que la xifra de positius sigui tan elevada. Això sí, s'han mostrat preocupats pel canvi de tendència en els casos positius: cada cop hi ha menys asimptomàtics i més contagiats amb simptomatologia lleu.

L'objectiu de les autoritats sanitàries és reduir la taxa de reproducció del virus que a hores d'ara és d'1,45, és a dir, cada infectat contagia més d'una persona. Els esforços se centren a situar aquesta dada per sota de l'1, una tasca difícil de dur a terme si la incidència del virus és alta.

Torna a veure la roda de premsa:

Informa: Oliver Jaén-Ester Pons
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

54.236.35.159