ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

43 contagis nous de Covid-19 i dues hospitalitzacions més des de dimecres

www.andorradifusio.ad

Des de dimecres s'han detectat 43 contagis nous de coronavirus que eleven la xifra de casos actius a 348. Dos han ingressat per precaució a l'hospital. A hores d'ara, n'hi ha quatre. D'altra banda, el ministeri de Salut ha informat que els primers resultats del cribratge a alumnes de segona ensenyança han permès detectar cinc casos positius de la Covid-19.

Les darreres 48 hores s'han detectat 43 contagis nous de coronavirus. D'aquesta manera, els casos actius s'eleven a 348.

A l'hospital han ingressat dues persones de 61 i 56 anys, totes dues a planta. El ministre de Salut ha informat que han ingressat per precaució, ja que no revesteixen cap gravetat. A hores d'ara al centre hospitalari hi ha quatre persones ingressades, cap a la unitat de cures intensives.

Tot i registrar vint casos per dia, Joan Martínez Benazet considera que les dades són tranquil·litzadores, perquè la majoria de contagis es detecten a través del rastreig ràpid de contactes de casos positius

El titular de Salut ha remarcat que "tenim molt poca circulació del virus entre la població i la que tenim ràpidament es diagnostica, es rastreja i es troben els seus contactes positius". També ha destacat que no hi ha cap pressió important sobre el sistema hospitalari.

En aquest període cinc persones s'han recuperat de la malaltia i eleven el nombre total d'altes a 943.

Cinc positius entre les primeres proves als alumnes de segona ensenyança

D'altra banda, els primers resultats del cribratge a alumnes de segona ensenyança han permès detectar cinc casos positius.

El ministre de Salut ha valorat positivament la dada i posa en relleu que els alumnes entre 12 i 16 anys no estan més infectats que els alumnes de primera ensenyança.

De dimarts a dijous s'han fet les proves TMA i d'anticossos 3.002 alumnes, més del 97% dels convocats.

El ministre de Salut també ha explicat que, tenint en compte els nous coneixements sobre el comportament del virus, s'escurçarà el període que determina si un contagiat està recuperat.

En els propers dies es podria reduir el temps de confinament dels pacients asimptomàtics de 14 dies actuals a 8 o 10, en funció dels criteris epidemiològics. En canvi, el confinament dels contactes podria allargar-se de set a deu dies.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Xabier Moreira-Arxiu RTVA

Comparteix:

34.236.245.255