ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Unes 50 persones passen la nit en l'acampada contra el preu del lloguer

www.andorradifusio.ad

Unes 50 persones han passat la nit en l'acampada a la plaça del Poble contra l´increment del preu del lloguer, que s'ha acabat aquest migdia. Els organitzadors també han explicat que han recollit unes 500 signatures en les ILP per responsabilitat política i canvi de llei electoral.

L'acampada organitzada pel SAT, USdA i Podem Andorra ha aconseguit que pasessin unes 800 persones, de les quals una cinquantena han passat la nit a la plaça del Poble.

També s'ha recollit mig miler de signatures per les ILP promogudes pels sindicats. El portaveu de Podem Andorra, Joan Seguí, reivindica que "la societat andorrana necessita que la gent entengui que s'ha de sortir al carrer i reivindicar, i si no és així els governants fan la seva, aquí no passa res, hi ha passotisme i no pot ser. La gestió del que és públic necessita la participació ciutadana".

El PS ha mostrat el seu suport a aquesta protesta contra la pujada del lloguer i ha considerat que les mesures que vol implementar el Govern en aquest sentit no són prou eficients. El president del partit, Pere López, fa una valoració que "només pot ser positiva perquè els ciutadans es mobilitzen per la principal preocupació del país i davant d'un Govern que no té solucions". "He pogut llegir el projecte de llei d'habitatge i es pot considerar una presa de pèl", ha criticat.

Els participants en la iniciativa no són massa optimistes: "Nosaltres som joves. Ens volem independitzar, veiem que en un futur els pisos seguiran pujant de preu i haurem d'estar a casa dels nostres pares fins als 30 o 40 anys", denuncia Aida Ortiz.

Els organitzadors de la trobada no descarten dur a terme protestes similars en un futur no massa llunyà.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Joel Romero
Locució: Cesc Sanjuan

Comparteix: