ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La policia desplegarà més de 120 policies al dia en una Setmana Santa en què es preveu l'entrada de 64.000 vehicles

www.andorradifusio.ad

Mobilitat preveu una entrada de 64.000 vehicles per Setmana Santa, una previsió moderada que pot canviar si varia el temps. Durant els dies festius, la policia reforçarà la vigilància amb la mobilització d'uns 500 efectius per prevenir principalment els delictes contra el patrimoni.

64.000 és la xifra de vehicles que la taula tècnica del Trànsit preveu que entrin per Setmana Santa. Una festivitat que aquest any s'escau tard, però que es podria veure compensada amb el canvi de temps i les noves nevades.

Els dies de més afluència seran dissabte 20 i diumenge 21 amb una previsió d'entrada d'uns 8.500 vehicles i dilluns amb uns 9.500 vehicles per la frontera del riu Runer, principalment per l'operació retorn d'andorrans. 

El dia més conflictiu d'entrada per França serà el diumenge 21.  Com és habitual el volum més important d'entrades es preveu a la frontera sud amb uns 41.200 vehicles, per la nord n'entrarien 22.795.

Mobilitat i la policia estaran molt atents a la reducció de l'efecte acordió a les fronteres. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, explica que estaran "en comunicació constant amb els serveis de segurerat dels estats veïns i, de seguida que detectem retencions importants, ens comunicarem per obrir el màxim el punt fronterer i evitar l'efecte acordió que generen les pròpies retencions".

La policia també farà una desplegament important per la Setmana Santa amb la mobilització de fins a 500 agents repartits en tots els dies, ha informat el cos. Fins a 120 agents diaris que també reforçaran la vigilància als carrers.

L'objectiu es prevenir sobretot delictes de furts i robatoris, ha dit el director adjunt de la policia, Bruno Lasne avançant que "hi haurà patrulles a les artèries principals amb armes llargues per fer prevenció, patrulles estàtiques als extraradis de les zones amb més afluència per a un primer filtratge si detectessin alguna anomalia i les fronteres reforçades per si mai s'han de tancar per un efecte gàbia".

També es farà una campanya contra l'alcoholèmia al volant que començarà el 15 d'abril amb controls aleatoris a tota la xarxa viària. Entre abril i setembre del 2018 van entrar a Andorra 2,2 milions de vehicles, la gran majoria dels quals ho va fer per la frontera sud.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

34.238.190.122