Més de 6.000 pisos buits a Andorra

www.andorradifusio.ad

A Andorra hi ha 6.238 pisos buits. Així ho recullen les dades dels indicadors d'habitatge que també comptabilitzen 46.000 llars, el 65% de les quals són de lloguer. Aquests indicadors que s'han presentat aquest dimarts davant la Confederació Empresarial han de servir per treballar en polítiques efectives amb dades reals. Amb tot tant el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, com el director d'Estadística, Joan Solé , creuen que cal implementar-les per tenir una visió més fidedigna. 

Eren unes dades molt esperades recollides a través de les enquestes del departament d'Estadística i d'Andorra Recerca i Innovació. Donen diferents indicadors i un que sempre ha generat dubtes, el dels pisos buits. Així ara sabem que actualment n'hi ha 6.238 localitzats pel seu baix consum elèctric. El que no se sap és si són segones residències, execucions hipotecàries, pisos en litigi o realment pisos desocupats que es podrien posar al mercat.

Els indicadors que estan dividits en tres apartats, oferta, demanda i un sistema de simulador, també recullen que hi ha 46.000 llars a Andorra, el 65% de les quals són de lloguer. Les dades recollides permeten crear diferents apartats com ara la distribució per parròquies, el perfil de famílies o el pressupost que s'hi destina. També es mostren dades de les llars més vulnerables.

El simulador ha de permetre visualitzar les necessitats del mercat de l'habitatge segons l'evolució de diferents paràmetres com ara el creixement i la tipologia de la població o el perfil de les famílies. Amb tot tant Filloy com Solé han destacat la necessitat d'anar implementant encara més les dades per filar més prim.

Els indicadors es poden consultar al web d'estadistica. 

Informa: Anna Pifarré 
Imatges:Sergi Linares 
Fotografia: Agència ANA

Comparteix:

L'anàlisi: la igualtat salarial i d'oportunitats entre dones i homes, una assignatura encara pendent La Cambra lliura els premis del concurs d’aparadors de Nadal