ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

70 milions d'euros en acomiadaments a la construcció

www.andorradifusio.ad

El sector de la construcció ha pagat setanta milions d'euros en acomiadaments en els últims sis anys. Indemnitzacions que, en el 90% dels casos, s'han fet correctament. Ho ha explicat a Ràdio Nacional el gerent de l'Associació de Contractistes d'Obra. Víctor Filloy ha valorat positivament l'increment en inversió pública del 2014 i ha reiterat la queixa contra els comuns per fer obra nova des dels departaments de manteniment. Ho qualifica d'intrusisme legal.

Setanta milions d'euros. Aquesta és la quantitat que el sector de la construcció ha pagat entre el 2007 i el 2013 en acomiadaments de personal, uns diners que majoritàriament se n'han anat fora del país ja que gran part dels 4.000 treballadors que s'han quedat sense feina han optat per marxar del país.

Filloy s'ha felicitat de l'increment de la inversió pública per al 2014 i l'augment de la partida destinada al pla de rehabilitació d'edificis, que preveu que es tornarà a esgotar a la tardor. D'altra banda, ha reiterat la queixa contra els comuns per fer obra nova des dels departaments de manteniment. Filloy recorda que és legal però no ètic ja que perjudica la petita empresa de la parròquia.

Filloy, que també és gerent de l'Associació de Transportistes de Mercaderies, creu que el problema amb els accessos a França s'hauria de tractar a París entre els ministres d'Exteriors dels dos països ja que les negociacions amb els diferents prefectes no han donat solucions.

Informa: Ana Alamán   Imatge: Robert Querol

Comparteix:

3.95.131.97