ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

700 ovelles pasturen a la zona del refugi del Comapedrosa

www.andorradifusio.ad

Vora 700 ovelles peixen prop del refugi del Comapedrosa des d'aquesta setmana per netejar el sotabosc. El comú de la Massana va demanar als responsables del ramat, procedent de Sant Julià, que quan tornessin, com és habitual, a passar l'estiu als prats massanencs romanguessin unes setmanes a la zona del Comapedrosa. Vist que és una zona molt transitada pels excursionistes, els pastors demanen molta cura amb els animals.

Amb la finalitat de netejar el sotabosc, el comú de la Massana va demanar als ramaders que porten les ovelles a pasturar a l'estiu als prats massanencs que les portessin unes setmanes a la zona del refugi del Comapedrosa. Des d'aquesta setmana un ramat de 700 ovelles de Sant Julià ja hi pastura, després de péixer la primera part de l'estiu a la part alta de Setúria i al Galliner i entrar a la vall per la portella de Sanfons.

Per això, els ramaders han demanat als excursionistes que respectin la convivència amb el bestiar a la muntanya. El pastor Ruben Extremera recorda que s'ha de vigilar amb els gossos de companyia, que s'han de portar lligats. També evitar acostar-se i tocar els animals, així com fer soroll. "El turisme de muntanya és completament compatible amb la ramaderia però s'ha de respectar l'entorn per a una bona convivència de tots", han recordat des del comú massanenc.

Informa: Redacció
Imatges cedides: Comú de la Massana

Comparteix:

35.175.201.14