ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

75 positius per Covid-19, dos a l'UCI en estat molt greu

www.andorradifusio.ad

75 persones infectades de la Covid-19. 12 ingressades a l'hospital, dues de les quals a l'UCI en estat molt greu i intubades. Són les dades que ha fet públiques Salut, que ha decidit tancar els centres de triatge. Prepara una aplicació informàtica per controlar l'epidèmia i fer control dels malalts a casa.

El darrer balanç de la pandèmia de la Covid-19 és de 75 positius: 74 actius i un de curat. Dotze estan ingressats a l'hospital, dos dels quals a l'UCI en estat molt greu i intubats. La resta estan confinats a casa seva.

Els contactes són centenars. Cada cop que hi ha un positiu es fa l'estudi del seu entorn, que ha de romandre també en quarantena. Precisament aquest divendres o dissabte estarà operativa a les instal·lacions de l'antic tanatori una unitat de cribratge previ que farà proves PCR a malalts que presentin símptomes entre lleus i greus i que no precisin anar urgències.

El ministre de Salut, Joan Martínez, explica que sense baixar del cotxe s'agafaria la mosta i "un especialista en pneumologia o un internista faria la consulta d'aquelles persones que estan en una situació que va més enllà del pacient lleu i que no arriba a ser el pacient greu que ha d'anar directament a urgències. Seria una àrea de tractament intermig".

En un hotel d'Escaldes-Engordany s'han ingressat gairebé 40 dels 110 usuaris del Cedre. La resta està al centre i a la quarta planta, un positiu i cinc residents amb simptomatologia febril i un positiu que ha estat traslladat a l'hospital aquest dijous a la tarda. Pel que fa a la resta de residències, Benazet ha informat que excepte el resident amb febre de la Domusvi Salita a la resta no hi ha de moment cap sospita.

El ministre de Salut, que ha explicat que es troba bé i que divendres de la setmana vinent acabarà la seva quarantena, ha afirmat que en una setmana es podrà veure si les mesures han donat un fruit positiu amb el nombre d'infectats. "Donarà la sensació que aquestes mesures no serveixen per res. No és així. S'ha de començar a veure el resultat d'aquí a un període d'una setmana aproximadament", assegura Martínez. "A cap país del món ens salvarem de passar uns moments difícils amb aquesta epidèmia. Siguem-ne conscients. Tinguem un comportament molt cívic, molt solidari, molt responsable", demanava.

El ministre de Salut ha anunciat que s'està treballant en una aplicació informàtica que permetrà fer un seguiment de l'epidèmia i tenir control dels malalts que romanen a casa. Benazet també ha confirmat que s'han mobilitzat estudiants d'infermeria i personal de la salut jubilat.

Torna a veure la roda de premsa completa del Govern actualitzant la situació de l'epidèmia d'aquest dijous al vespre:

 

Informa: A.Pifarré-A.Pifarré
Imatge: Arxiu

Comparteix: