ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El 8 i 9 d'agost tornen els "Turistes i banyistes" amb reserva prèvia

www.andorradifusio.ad

Són moltes les persones que ara deixen testimoni de la seva estada a Andorra amb l’ús dels telèfons mòbils. Segles enrere però, eren pocs els que recollien les estades en diaris de viatge. D’allà surten algunes de les històries que es podran veure de nou a "Turistes i banyistes".

Des del luxe de la gent benestant que s'allotjava a l'hostal Valira a les Escaldes amb el corre-cuita de les minyones i els grums, a la vida de poble a Engordany. El 8 i 9 d’agost es fa la visita teatralitzada "Turistes i banyistes". Un any més, descobrirem nous personatges, com el Daniel, el primer agent de circulació als anys 60 i la filla del propietari de l'hotel Pla, la Lina, formada als Estats Units. La directora artística, Irina Robles, recorda que "controlava moltíssim l'anglès i es va fer molt reconeguda al país per traduir telegrames, cartes... Va treballar amb el síndic...".

"Turistes i banyistes" fa tres anys des de la recuperació de relats de viatges als arxius de personatges il·lustres com Franciso de Zamora, Jacint Verdaguer i Henri Russell-Killought i anècdotes de personatges famosos que s'escampaven fent safareig.

De la plaça Sant Anna a l'església de Sant Jaume la representació es desenvolupa pels racons més emblemàtics d'Engordany i permet conèixer un dels nuclis rurals més ben conservats de la vall.

Entre les mesures sanitàries, hi ha l'augment de sessions i de freqüències cada 15 minuts i s'han eliminat les escenes més compromeses, que no permetien la distància de seguretat o en què s'oferia menjar al públic.

Aquells que hi vulguin assistir poden comprar les entrades a partir de demà a la pàgina web del comú escaldenc.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

3.234.250.24