ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

82 anys de l'inici de les emissions de Radio Andorra

www.andorradifusio.ad

Una de les efemèrides de la jornada té a veure amb aquesta casa. Es podria dir que amb la llavor del seu origen. Aquest dissabte es compleixen 82 anys de l'inici de les emissions de Radio Andorra.

"Aquí Radio Andorra. Emisora del Principado de Andorra", anunciava la locutora deVictòria Zorzano.  El 7 d'agost de 1939 començaven les emissions d'una emissora que es va donar a conèixer internacionalment amb aquesta frase, pronunciada per les veus que van fer possible una llegenda radiofònica internacional. Una d'aquestes va ser la de Zorzano, ja desapareguda, a qui es va entrevistar als anys 90 abans de la inauguració de l'actual Ràdio Nacional d'Andorra.

La de Radio Andorra va acabar sent, abans del seu tancament, una història de disputes que es va recordar com la guerra de les ràdios. El seu contingut era, però, força diferent de l'actual. Zorzano recordava com "s'oferia música i, un cop va acabar la Guerra Mundial, es va començar a fer publicitat". El retorn dels oients era espectacular i arribaven cartes de tot el món.

Hem de recordar que en les emissions d'ona mitjana la ràdio andorrana es podia escoltar fins i tot a Austràlia. Ara el seu llegat es troba en els edificis del Roc del Puy d'Encamp, però també en la que va ser la seva competència directa, Sud Radio, a l'edifici del Pic Blanc al Port d'Envalira.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Arxiu RTVA (entrevista als anys 90 a Victoria Zorzano - exposició amb motiu dels 80 anys de Radio Andorra)

Comparteix: