85 homes han participat en el programa de rehabilitació de maltractadors des que es va posar en marxa

www.andorradifusio.ad

El servei de rehabilitació de maltractadors ha atès 85 homes des que es va posar en funcionament el 2018.

Des del ministeri d'Igualtat valoren que està donant resultats, però insisteixen que cal seguir treballant-hi perquè la violència de gènere encara està molt normalitzada a la societat. Actualment atén 35 casos.

No hi ha un perfil de maltractador, però sí un sistema i estereotips que perpetuen i normalitzen la violència.

Els organismes internacionals insisteixen en la necessitat de crear programes educatius i de sensibilització per erradicar-la. Una via és el programa per a la promoció de relacions no violentes, que des que es va posar en funcionament el 2018, ha atès 85 homes.

Ara, porta 35 casos entre 29 i 51 anys, amb una mitjana d'edat de 42.

D'aquests, 9 hi han anat per primera vegada entre gener i març d'enguany. La majoria, a través de derivacions del servei especialitzat d'atenció a la infància i l'adolescència. Els segueixen els casos voluntaris i els que ho fan per sentència judicial.   Un dels objectius del programa de rehabilitació de maltractadors és evitar la reincidència.

Les formacions als professionals de la Batllia també han servit perquè cada vegada es recorri més a aquest servei, que treballa les masculinitats i la violència des de la vessant socioeducativa i psicològica.

Per a les escoles i empreses, també s'està treballant en la implementació d'agents d'igualtat que permetin detectar i gestionar casos de violència. Així, amb l'objectiu d'assolir, d'una vegada, la igualtat de gènere.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa - Arxiu RTVA

Comparteix:

"La vida teatral a Andorra entre el 1900 i el 1970", un llibre que vol mantenir vives les representacions tradicionals Estrenes: venjança vikinga, terror i amistat amb 'El hombre del norte', 'Veneciafrenia' i 'Dog, Un viaje salvaje'