ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

90 voluntaris fan possible una xarxa de fabricació de mascaretes

www.andorradifusio.ad

Ja està creada la xarxa de fabricació de mascaretes. Actualment disposa d'unes 90 persones, entre els quals hi ha modistes, proveïdors de teles i també repartidors. Una xarxa amb el suport explícit del ministeri de Salut, que això sí, ha demanat que es fabriquin seguint una sèrie de criteris. Tot plegat coordinat pel conseller general socialdemòcrata Roger Padreny.

Aquest dijous al migdia ho deia el ministre, el Govern ha acceptat l'ajuda de les persones que desinteressadament estaven creant una xarxa de fabricació de mascaretes. El que demana el ministeri de Salut és que es facin seguint una sèrie de criteris específics. Joan Martínez ha celebrat la iniciativa "davant la possibilitat que arribessin amb retard alguns dels equipaments que ens han d'arribar o no poguessin abastar tota la població".

Ho lidera el conseller general Roger Padreny, que ja estava relacionat amb aquesta xarxa. Ara, amb la documentació que ha fet arribar el Govern, els voluntaris disposen d'una guia específica per elaborar aquestes mascaretes que es repartiran on calgui.

De moment la iniciativa té prop d'un centenar de persones implicades. "És una barreja de moltes persones, modistes que estaven connectades entre elles i volien fer coses, altres que coneixien proveïdors i jo, que coneixia proveïdors i modistes", explica el conseller general socialdemòcrata.

S'estan acabant de tancar els darrers detalls tècnics sobretot respecte de l'esterilització de les mascaretes i de com es farà el repartiment de les teles, també per mantenir la seguretat tant dels elaboradors com dels que les rebran.

Padreny ha afegit que no es tracta de mascaretes professionals, però sí que seguint les recomanacions del ministeri, ofereixen un mínim de protecció.

La xarxa ha posat a disposició de qualsevol persona interessada un correu electrònic de contacte: mascaretesandorra@gmail.com.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

18.207.130.162