ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Abril jura com a nou magistrat del TC: "Vull que ningú pugui dubtar de la meva imparcialitat"

www.andorradifusio.ad

Joan Manel Abril ha jurat com a nou magistrat del Tribunal Constitucional. Ha destacat la complexitat dels temes que arriben a l'alt tribunal. Un és el cas BPA, que va tractar de forma parcial al Tribunal Superior.

Després de 16 anys al Tribunal Superior, Joan Manel Abril ha jurat com a magistrat al Constitucional. Un nomenament que suposa l'entrada d'un nou perfil a l'alt tribunal ja que aporta la perspectiva de la justícia ordinària.

Abril ha destacat la complexitat cada cop més gran dels temes que tracta el Constitucional.

Un és el referent al cas BPA. Al Tribunal Superior l'ha tractat de manera periférica; en concert, ha intervingut en les recusacions i un tema d'embargaments. Ha dit que mantindrà la seva imparcialitat. Manifesta que "el fet d'haver tocat un tema tangencialment no t'impossibilitat entrar en el fons de l'afer". Ha insistit en què "ningú pugui dubtar de la seva imparcialitat".

El síndic general ha destacat la importància del Constitucional per ser el garant del mandat de la Carta Magna. Vicenç Mateu veu difícil un canvi immediat de la Constitució i tampoc creu que sigui necessari ara per ara.  Dubta "que el procés de modificar la Constitució pugui ser molt ràpid. Primer hi hauria d'haver un debat social important que portaria un cert temps. Després d'això, les propostes de la societat haurien de ser recollides pels partits polítics i que hi hagués una gran majoria".

Abril sustitueix Isidre Molas al Constitucional, que hi ha exercit quatre anys.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: