ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Acció Feminista es constitueix com a associació reivindicant llistes electorals paritàries

www.andorradifusio.ad

Coincidint amb el Dia mundial dels drets humans, el col·lectiu Acció Feminista s'ha constituït aquest dilluns com a associació. Entre els projectes que prepara, destaca el d'una llei efectiva d'igualtat que impliqui que tots els projectes de llei que s'aprovin incloguin un informe d'impacte de gènere.

Nou mesos després de la seva creació, el col·lectiu Acció Feminista s'ha constituït com a associació per incidir en els canvis legislatius necessaris per defensar els drets de les dones.

L'associació té la intenció de treballar en comissions amb una estructura en xarxa que permeti que la força de l'entitat recaigui en cadascuna dels membres que la integren. Acció Feminista té un ull fixat en les llistes electorals. La portaveu, Maria José Espinosa, remarca com "no només no hi haurà una candidata a cap de Govern sinó que veurem com son i si les dones ocupen llocs de segona fila".

Espinosa afegeix que l'associació està treballant "en una llei efectiva d'igualtat entre dones i homes que implicaria que tots els projectes de llei, per exemple, portin un informe d'impacte de gènere i de com afecta les dones i els homes".

Aquesta llei implicarà un canvi en la mentalitat i orientació de totes les lleis, incidint especialment en la legislació laboral.

També han destacat que es formarà la comissió de qualitat democràtica per analitzar tots els programes electorals i poder aportar-hi propostes i comentaris. La presidenta, Antònia Escoda, indica com la idea "és batallar perquè totes les llistes siguin paritàries i que tots els partits integrin una idea transversal de la igualtat".

L'associació denuncia el paper irrellevant de les dones en els consells d'administració dels òrgans públics i parapúblics i reclama canvis en la legislació laboral, la representació política i els òrgans directius.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Guillem Casal
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: