ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Acció, el partit dels liberals escindits, es presenta com una formació inclusiva i amb la voluntat de confrontar idees amb la ciutadania

www.andorradifusio.ad

Més d’un centenar de persones han assistit a la presentació oficial d’Acció, el nou partit dels liberals escindits liderat per l’actual ministra Judith Pallarés. Una formació recolzada pels consellers i conselleres generals del fins fa poc grup parlamentari liberal, ara grup parlamentari independent. 

Pallarès ha estat acompanyada, en la primera executiva de la formació, pel conseller al comú de la Massana Guillem Forné com a secretari general. Higini Martínez-Illescas i Jéssica Gastó ocupen les dues vicepresidències

Forné ha definit el partit d'inclusiu i ha dit que volen trencar esquemes amb els partits clàssics. S’organitzaran amb grups de treball sectorials dedicats als grans problemes de país com l’habitatge. Posen a disposició un correu electrònic i un número de WhatsApp on la ciutadania pot fer arribar les propostes i inquietuds perquè el que puguin impulsar des de ja no esperaran a les eleccions, diuen. Volen dissenyar les polítiques de baix a dalt, compartint idees i confrontant-les. La presidenta d'Acció, Judith Pallarés explica: "Nosaltres proposarem. Volem convocar xerrades, volem obrir aquest debat i voldríem crear un espai obert per poder parlar de tot el que faci falta. Jo penso que és una dinàmica de partit una mica diferent al que podem trobar avui en dia. Recollirem tota la informació, la debatrem, això evidentment, però haurem d'analitzar quines tenim nosaltres d'iniciatives com a partit, perquè la gent espera que fem propostes pròpies i és el que volem treballar, però també escoltant."

El conseller general Ferran Costa, que ha intervingut amb un vídeo perquè es troba de viatge a Nova York, ha emmarcat Acció en el liberalisme modern i posant el benestar social a l’eix de les polítiques que volen desenvolupar. Consideren que ja tenen un nombre important de càrrecs electes actualment i que això els pot ajudar a incidir i ser determinants. El mes vinent començaran una roda de reunions a totes les parròquies on ja tenen comitès parròquials, totes excepte Canillo i Ordino, tot i que confien ser-hi presents aviat. 

L'actual ministra i presidenta d'Acció, Judith Pallarés, s'ha mostrat convençuda que caldran pactes i ha reconegut que de moment no hi han pensat, si bé ara estan centrats en definir el programa electoral."Pensem que la situació i la conjuntura ens portarà a haver de fer pactes importants per poder tenir, sinó un Govern de coalició, suports perquè hi hagi decisions importants. Ja siguin des del Consell General i també més enllà del que són partits polítics. Però sincerament pensem que s'haurà de pactar perquè les decisions que s'han de prendre són importants i han de ser, algunes, a molt llarg termini."

Pallarés ha avançat que volen treballar pel millor dels acords amb Europa, el qual veuen una oportunitat per a les empreses i les persones.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: