ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'ACEA reclama més restaurants amb el segell de qualitat amb garanties de cuina sense gluten

www.andorradifusio.ad

Aconseguir més establiments de restauració que tinguin el segell de cuina sense gluten de l'ACEA és l'objectiu d'aquesta associació de celíacs andorrana que recorda que al Principat només hi ha cinc restaurants on un celíac pot menjar amb totes les garanties. Avui han celebrat una jornada en la qual han posat també l'accent en la desinformació a les xarxes socials.

Durant la jornada els conferenciants s'han dedicat a desmuntar mites sobre la celiaquia. Una malaltia que pateixen una de cada cent persones i el 40% dels malalts no estan diagnosticats. La presidenta de l'associació de celíacs andorrans afirma que ha millorat molt la situació des de fa vint anys però encara es continuen barrejant productes amb o sense gluten a les prestatgeries dels supermercats. També seria important comptar amb més restaurants amb el segell de garantia de cuina sense gluten.

La doctora Castillejos és especialista en aquest trastorn i afirma que no és adequat retirar el gluten si no s'està diagnosticat adequadament.

Davant la xifra que el 20% dels celíacs obté la informació sobre les dietes d'internet, o que a un 40% no se'ls deriva a les associacions on els assessoraran i formaran en una nova manera de viure, el perill de les xarxes socials és evident en aquest camp.

Des de l'associació catalana de celiaquia s'han facilitat dades com ara que un 69% dels diagnosticats ho són després de visitar 2 o més metges i que un 60% dels malalts triga més d'un any a normalitzar els seus marcadors.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Desirée Sala

Comparteix: