ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ACODA proposa que la CASS dediqui una part de la inversió a habitatges nous per resoldre el problema del lloguer

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Contractistes d'Obra aposta per un canvi en la política de inversions dels fons de reserves de la CASS per inventir en la construcció d'habitatges nous i resoldre la problemàtica dels lloguers. L'ACODA ha presentat la proposta als partits polìtics, però la iniciativa obligaria a fer una altra modificació de la llei de la CASS.

La proposta que defensa l'ACODA comportaria que els comuns fessin una cessió de sòl consolidat per construir al 0% i que les administracions no taxessin les actuacions de la CASS.

Amb aquest full de ruta, la CASS podria reorientar part de la seva inversió del fons de reserves cap a la construcció d'habitatges nous. Posteriorment una empresa concessionària s'encarregaria del cobrament dels lloguers, a uns preus reduïts respecte del mercat.

Per tirar-ho endavant, el gerent de l'Associació constata, però, que es necessitaria "una nova modificació en llei de la CASS", ja que "les polítiques d'inversió estan molt dirigides i són molt concretes". Defensa que "reconduir una part de les accions dins el país" pot ser molt positiu.

Obtenir un patrimoni, generar activitat econòmica al país i disposar d'un rendiment garantit són alguns dels beneficis que comportaria aquest canvi d'inversions de la CASS en favor de l'habitatge.

A més, l'ACODA considera que no caldria fer una gran aportació de capital. "Amb una petita acció molt concreta del fons que la CASS ja dedica a invertir, pot aportar una gran solució al problema de l'habitatge", argumenta Filloy.

D'altra banda, l'ACODA veu prioritària l'aprovació d'una llei d'ordenació de la construcció per establir les obligacions i les responsabilitats dels agents que intervenen en aquest sector de l'economia.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: