ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Acord entre Actua Innovació i Aistech Space per impulsar un estudi per predir fenòmens naturals

www.andorradifusio.ad

Acord entre Actua Innovació i l'empresa Aistech Space per posar en marxa un estudi que se centrarà en la predicció de les allaus, el control del desgel i la prevenció d'incendis.

Els primers sensors col·locats al refugi de Sorteny serviran per seguir el monitoratge dels fenòmens naturals de forma contínua i poder elaborar models predictius.

Aquests sensors estaran connectats als satèl·lits en òrbita de l'empresa amb l'objectiu de compartir dades per a l'observació terrestre de la vertical de muntanya al país. De moment és una prova pilot que esperen que tingui resultats en un any.  

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha posat en relleu que "l'entorn andorrà permet provar tecnologies remotes però de fàcil accés per testar la seva tecnologia de comunicació entre els diferents sensors de muntanya". D'aquesta manera, la col·laboració busca "posar en valor el Living Lab amb el qual volem posicionar Andorra perquè la innovació pugui materialitzar-se al nostre país".

Informa: Anna Mata
Imatges: Anna Romagosa

 

Comparteix: