Amb l'acord d'associació Andorra tindrà avantatges en programes com qualsevol estat membre de ple dret

www.andorradifusio.ad

Andorra es troba en un moment decisiu en la negociació amb la Unió Europea de l'acord d'associació. El secretari d'estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha comentat que aquest acord permetrà al Principat participar en els programes de la mateixa manera que ho fan els estats membres.

També ha recordat la història de les relacions i ho ha fet aquest dimarts al 'Cafè dels Matins de la Nacional'. Així, ha destacat que va ser Andorra qui "l'any 2010 va demanar un nou model de relació amb la UE".

A banda de guanyar en la participació de programes, col·laboracions i ajuts europeus, el Principat tindrà un altre tipus de relació. La transformació s'acabarà de gestar els pròxims mesos i haurà de tenir l'aval dels 27 estats membres de la UE. D'aquesta manera, el secretari d'estat d'Afers Europeus ha assegurat que "l'instrument, en aquest cas l'acord d'associació, ens farà passar de ser un estat tercer a aquesta noció d'estat segon, que és un entremig d'un estat tercer i un estat membre". 

Riba també ha explicat que les negociacions durant la pandèmia van poder continuar de manera telemàtica i es va treballar, sobretot, en "la part més tècnica". Ara, però, hi ha "matèries que necessiten arbitratges polítics", com és el cas d'Andorra Telecom. Respecte a això ha manifestat que no hi ha tantes coses a modificar i que "només s’han de fer adaptacions en algunes qüestions molt concretes".

Per últim, tampoc descarta que hi hagi canvis en els acords que ja tenen en el cas que "el context hagi canviat tant que deixi de tenir sentit la solució que teníem".

Entrevista completa al secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba:

Informa: Redacció

Comparteix:

Cultura vol involucrar altres ministeris en el retorn a la Biennal d'Art de Venècia Jo Dansa, una iniciativa de l'Escena Nacional d'Andorra per crear un grup de joves ballarins i ballarines