ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'acord d'associació amb la UE i el procés d'ingrés a l'FMI, factors clau per millorar la qualificació BBB/A-2 d'Standard and Poor's

www.andorradifusio.ad

La voluntat d'adhesió al Fons Monetari Internacional seria un dels punts clau que Standard&Poor's ha contemplat per poder confirmar el ràting de país en BBB/A-2. També computa de manera positiva l'Acord d'Associació amb la Unió Europea i en conjunt les polítiques financeres del Govern.

El ministre de Finances Eric Jover destaca la qualificació BBB/A-2 anunciada divendres al vespre per Standard&Poor's i el fet que aquesta agència de qualificació observi com a positius els processos de l'acord d'associació amb la UE i la voluntat d'adhesió a l'FMI. Segons Jover el ràting andorrà atorgat per l'organisme podria millorar encara més si es continua amb aquestes polítiques econòmiques i financeres.

Segons Standard&Poor's els dos factors: acord d'Associacio i FMI fan augmentar la resiliència davant moments adversos financerament pel que fa a la imatge que es pot projectar a l'exterior i també en la qualitat, transparència i homologació de les dades estadístiques.

L'agència qualificadora en la comunicació valora positivament el fet que l'executiu que encapçala Xavier Espot observi entre les seves prioritats l'obertura econòmica, la consolidació del model fiscal i la regulació del sector financer per adaptar-se als estàndards internacionals. Segons Jover el ràting andorrà atorgat per l'organisme podria millorar encara més si es continua amb aquestes polítiques econòmiques i financeres.

L'agència qualificadora destaca com a tercer aspecte a considerar, el comportament de l'economia andorrana que ha superat les seves expectatives i superant fins i tot en alguns casos les economies dels països de l'entorn. Standard&Poor's ha canviat molt el seu discurs en els darrers cinc anys. El 2015 qualificava d'una manera diferent Andorra, quan considerava que les perspectives eren negatives per observar incertesa en el mercat financer andorrà a causa de la crisi de BPA. Uns  fets que tenien repercussions negatives en la solvència del país i limitaven les seves perspectives de creixement econòmic.

Informa: Sílvia Mestre/Ester Pons
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: