Acords amb hospitals de Tolosa per millorar la qualitat assistencial també a Andorra

www.andorradifusio.ad

Salut vol millorar la relació de l'hospital d'Andorra amb els de Tolosa com a centres de referència. Així es vol potenciar la circulació de professionals, la formació i la millora en l'assistència dels pacients amb un trasllat de dades a través de la història clínica compartida. Són els eixos principals de la trobada que aquest dilluns el ministre de Salut ha mantingut amb la direcció general dels hospitals de Tolosa. Una millora que respon a la necessitat de reforçar la col·laboració amb hospitals capdavanters.

Joan Martínez ha qualificat de molt positives les trobades que aquest dilluns ha mantingut amb la direcció general dels hospitals de Tolosa, que engloba Oncopole, Rangueil i Purpan. Ha estat acompanyat de diversos professionals de la salut del país per tractar tres eixos: la millora en l'atenció dels pacients provinents d'Andorra, la mobilitat dels professionals i la formació tant de metges com d'infermeres. Amb els acords en què es treballa els pacients tindrien una millor atenció integrant la informació dins de la història clínica compartida i els professionals podrien aprendre noves tècniques amb formació. L'acord també preveuria que metges amb especialitats molt concretes poguessin operar a Andorra.

"El futur d'Andorra no és concentrar mitjans aquí, sinó l'estructura de xarxa. La concentració de mitjans recursos i pacients és el que dona la millor qualitat i les millors opcions als malalts i aquesta concentració sempre ha d'anar lligada a una estructura de xarxa connectada amb aquests llocs concentrats", considera el ministre de Salut, Joan Martínez.

La voluntat del ministre és que els acords es puguin tancar ràpidament. Per això ja és prevista una altra reunió a final de mes per establir grups de treball per temàtiques de l'acord. Una feina que creu que avançarà ràpidament ja que els de Tolosa tenen la mateixa visió de la salut que Andorra. Martínez, a més, critica que "sempre mirem avall, però s'ha de mirar cap amunt per dos raons: una, perquè els tenim de veïns i les malalties no tenen fronteres i dos, perquè tenim la fortuna d'estar envoltats de dues de les ciutats d'Europa més potents en medicina com són Barcelona i Tolosa".

Un dels aspectes que també s'ha tractat és el de convenis referents a les emergències. Així el d'Andorra es podria incloure a la xarxa d'hospitals de la zona pirinenca francesa i Andorra beneficiar-se'n. El ministre ha avançat que el codi infart, ictus o el de pacient politraumàtic que actualment es té amb Catalunya de trasllats per aire a hospitals de referència es farà extensiu a Tolosa.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Josep Maria Garcia

Comparteix:

La Fundació Nostra Senyora de Meritxell crearà una empresa de treball inclusiu Els canvis de parades i horaris o la disponibilitat dels abonaments, principals inconvenients els primers dies de les noves línies