ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Acord per fer un parc transfronterer i convertir-lo en un dels més grans d'Europa

www.andorradifusio.ad

El parc del Comapedrosa té la intenció de crear una marca comuna amb el de Sorteny, el de l´Alt Pirineu i el francès de l´Arieja. Amb el nom de Parc de les tres nacions, format per més de 400.000 hectàrees, pretén convertir-se en un dels parcs naturals més grans d'Europa.

El 24 d´agost, el comú de la Massana té previst signar un compromís d'intencions amb la Generalitat i els representants del departament de l´Arieja, per crear una marca pròpia internacional que englobi parcs naturals d'Andorra, Catalunya i França.

Un compromís, segons el conseller de Medi Ambient de la Massana, Sergi Gueimonde, "per potenciar aquest espai natural amb els mateixos objectius en matèria d'intercanvi de patrimoni natural, sostenibilitat, estudis i una marca, que és el més potent a nivell turístic".

Un projecte que va quedar aturat amb l´aplicació de l'article 155 a Catalunya i que ara té la intenció de ser realitat ben aviat.

Amb una extensió de 428.000 hectàrees i 158 municipis, el parc natural aspira a convertir-se en una de les àrees més extenses d´Europa.

El Parc de les tres nacions neix fruit de la col·laboració entre el parc natural del Comapedrosa, el de la vall del Sorteny, el de l´Alt Pirineu i el francès de l'Arieja. L´objectiu és poder iniciar projectes i actuacions conjuntes per a la preservació del medi i convertir-se en un atractiu turístic.

El comú de la Massana, a més, ha posat en marxa el nou web del Comapedrosa. Una plataforma innovadora en la qual es potencia el factor visual i que permet als usuaris accedir amb facilitat als continguts des de qualsevol dispositiu.

El nou web permetrà a l'usuari conèixer en tot moment les propostes de tallers, xerrades i sortides que s'organitzen a l'espai natural.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: