ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Acord entre el Govern i totes les forces parlamentàries per la negociació amb la UE

www.andorradifusio.ad

Dia històric amb l'acord entre el Govern i totes les forces parlamentàries per treballar plegats per assolir el millor Acord d'Associació amb la Unió Europea. És un document celebrat per tots, però el PS avisa que l'habitatge i les pensions són altres àmbits en què també caldria un acord semblant.

En un espai emblemàtic com Ràdio Andorra, el Govern i tots els grups parlamentaris han escenificat el que molts han definit com un acord històric: la signatura de l'acord polític per a les negociacions d'un Acord d'Associació amb la Unió Europea. No n'hi han dit pacte d'estat perquè totes les forces s'hi sentin còmodes, tot i que des de la majoria ho consideren així. Aquest document és l'instrument que marcarà el treball i la col·laboració entre totes les parts per tal de portar a bon port les negociacions amb Brussel·les. 

"Qui ha de portar el pes de les negociacions i qui fixa la posició negociadora és el Govern perquè constitucionalment té atribuïda aquesta potestat", recordava el cap de Govern, Xavier Espot. Tot i així deia que "ens esforçarem tant com puguem perquè aquesta posició negociadora en totes i cadascuna de les matèries que fan objecte de la negociació hagin estat prèviament consultades i consensuades si és possible amb tot l'arc parlamentari, perquè ens donarà molta més força a l'hora de poder negociar i d'aconseguir el màxim d'especificitats".

Aquest acord polític és un marc general per al treball de preparació de les diferents sessions de negociació amb la Unió Europea i per reorganitzar les estructures necessàries per a implementar l'acord. Els grups parlamentaris designaran un interlocutor permanent i la previsió és que en un termini de 30 dies tingui lloc una primera reunió de treball per fixar calendaris. Així, els grups estaran informats abans i després de les reunions amb Brussel·les. L'objectiu és treballar perquè d'aquestes trobades entre grups i Afers Europeus en surti una posició unificada i reforçada.    

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

18.214.23.30