ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Acord puntual a l’espera de tancar definitivament l’afer de Concòrdia

www.andorradifusio.ad

L'acord sobre el desenvolupament esquiable dels terrenys de Concòrdia entre el comú d'Encamp i SAETDE té una durada de cinc anys. Per això les obres hauran de ser de caràcter temporal i l'empresa les haurà de retirar quan el comú ho sol·liciti.

L'acord d'inversions amb la societat SAETDE aprovat aquest dijous en sessió de consell de comú d'Encamp preveu la cessió de terrenys per part del comú durant cinc anys per construir l'allargament del telecadira a la zona del pla de les Pedres, que forma part dels antics terrenys de Concòrdia, fins a les bordes d'Envalira, i la instal·lació d'un teleesquí.

El nou accés oferirà una segona via de sortida als esquiadors, afavorint el retorn des de les pistes en cas que el telecadira del Cubil no estigui operatiu. El pacte també preveu un seguit d’inversions per part de SAETDE al Funicamp.

El comú cedeix sense cap cost el vestíbul de l’edifici per fer obres que facilitaran l’accés i l’acollida dels visitants, a la vegada que la societat comprarà una desena de cabines, que permetran augmentar els viatges en un 20%. Jordi Torres ha recordat que l'acord preveu una ocupació temporal perquè "si el comú diu que es desmonti, SAETDE ho ha de fer i no pot reclamar cap indemnització al comú". Afegeix, però, que "aquets conveni està lligat al Funicamp perquè si compra les cabines i reforma el hall i després ha de desmuntar el del Pla de les Pedres, que pugui recuperar la inversió".

El text aprovat aquest dijous facilita, segons Torres, les negociacions de l'acord d'intencions. El problema principal són els terrenys de Concòrdia que, tot i que amb el nou acord SAETDE els pot explotar, el comú encampadà considera que no formen part de la concessió signada entre les dues parts. Encara que la inversió sigui prorrogable després de cinc anys,

Torres ha reafirmat la voluntat de no allargar-la, ja que preveu tancar abans l'acord d'intencions. Deslliga els dos acords però sí que considera que "amb aquest gest és una de les passes importants que pot ajudar a desbloquejar l'acord d'intencions".

L'acord no ha rebut el suport dels consellers de la minoria en considerar que el conveni no és clar i permet interpretacions.

Informa: Agpencia ANA/Anna Pifarré
Imatge: Jordi Seabra/Arxiu

Comparteix: