S'acosten a la ciutadania les conclusions del darrer informe de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic per fer créixer la conscienciació

www.andorradifusio.ad

L'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic i la Sindicatura han organitzat un acte amb l'objectiu d'apropar les principals conclusions del darrer informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Clima que es va a donar a conèixer l'agost passat. Concretament les informacions presentades han estat elaborades per un grup de treball que s’ocupa d’estudiar el canvi climàtic des de la base de la ciència física.

L'informe sobre els efectes del canvi climàtic, que és molt extens i complet, l'han elaborat més de 200 experts de diferents països i precisament la protagonista de la trobada ha estat una de les autores que hi ha participat, la doctora Sophie Szopa, que treballa com a enginyera-investigadora en química de l'atmosfera al Laboratori francès de les Ciències del Clima i del Medi Ambient. 

A banda d'explicar quins canvis s'estan produint a nivell mundial, la investigadora també ha remarcat que cal fer accions urgents, tant des de l'administració com també de forma individual amb el principal objectiu de frenar l'augment de les temperatures. Precisament aquesta ha estat una de les conclusions més destacades també a la COP26 que es va celebrar fa unes setmanes a Glasgow. 

L'acte ha estat encapçalat per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, fent un breu discurs introduint a la doctora. Calvó ha volgut remarcar que una de les accions que emprendrà Andorra per contribuir en aquest repte comú és aplicar la taxa verda a partir del gener, tot i que també ha apel·lat als objectius del Pla renova i a la necessitat d'un canvi d'hàbits global a favor de la sostenibilitat. En aquesta línia ha seguit la Síndica general, Roser Suñé, també present en l'acte. Al seu torn, ha destacat que és important potenciar la conscienciació col·lectiva i fer petits actes que afavoreixin a reduir les emissions contaminants, per exemple. 

Han estat diversos els representants d'institucions que hi han participat de forma presencial, però l'esdeveniment també s'ha pogut seguir obertament per streaming per tal d'apropar tota aquesta informació a la població general, suscitant debat i reflexió. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix:

El PS defensa que la llei de tinença i protecció dels animals actuals no és suficient Concentració contra el passaport Covid