ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'acreditació per poder circular per Barcelona a partir del gener encara no està resolta per als vehicles andorrans

www.andorradifusio.ad

L'Automòbil Club d'Andorra demana que no es faci alarmisme amb les restriccions al trànsit de vehicles contaminants que ha aprovat Barcelona i que entren en vigor l'1 de gener de 2020. El secretari general de l'ACA ha dit al programa ''Ara i Aquí' que afectarà molts pocs vehicles al Principat.

Els vehicles contaminants no podran circular per Barcelona de dilluns a divendres en horari feiner. Tots els vehicles, siguin nous o no, sí que tindran l'obligació de registrar-se a través d'un web que l'Ajuntament de Barcelona està posant en marxa.

Aquest tràmit tindrà un preu de cinc euros, però a hores d'ara encara no s'ha aclarit com es podran acreditar els vehicles andorrans, ja que la carta groga no és homologable a la fitxa tècnica espanyola "per la informació i els camps que conté", ha explicat Antoni Sasplugas.

Segons l'ACA, el parc automobilístic d'Andorra està molt renovat i, per tant, seran molt pocs els casos afectats per les restriccions.

En canvi, veu el tràmit d'acreditar-se com un pas que aviat es demanarà a moltes altres ciutats europees. De fet, remarca Sasplugas, "ja és necessari a 220 ciutats a tot Europa". Forma part de les polítiques per complir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

A Barcelona, la norma entrarà en vigor l'1 de gener, però estarà en fase d'adaptació almenys fins a l'1 d'abril. A partir d'aquesta data, sí que es començaran a aplicar sancions.

Entrevista completa al secretari general de l'ACA, Antoni Sasplugas sobre les restriccions a vehicles contaminants, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

18.208.126.130