ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'actual campanya de la policia contra l'alcohol i les drogues al volant inclou per primer cop bicicletes i patinets elèctrics

www.andorradifusio.ad

La policia està duent a terme aquests dies una nova campanya contra el consum d'alcohol i drogues al volant per reduir la sinistralitat a les carreteres que s'allargarà fins al dia 24. Aquest any amb novetats, ja que s'inclou bicicletes i patinets elèctrics, que amb el nou codi de circulació estan sotmesos a les mateixes sancions que la resta de vehicles.

La campanya es desenvolupa en qualsevol punt de la xarxa viària, les 24 hores del dia.

Els canvis al codi de circulació afecten, especialment, els conductors professionals, ja que es rebaixa la franja de sancions administratives, a partir de zero grams d'alcohol per litre de sang, mentre que a partir de 0,5 és ja responsabilitat penal. A la resta de conductors els límits s'estableixen a partir de 0,5 i, per sobre de 0,8, les conseqüències serien penals. De moment la campanya es desenvolupa sense incidents remarcables. 

L'agent del grup investigació d'accidents de trànsit, Francesc Gómez, explica que el que han vist "és el que trobem a cada campanya, però la població està més conscienciada i intenta no agafar el vehicle aquests dies".

La darrera campanya similar es va tancar amb 930 controls, 39 dels quals van ser positius i es van detenir 25 persones. El perfil més habitual dels infractors són homes entre 26 i 40 anys, que van ser controlats de nit i matinada.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: