ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'ACU denuncia lloguers a preus abusius amb habitacions a 700 i 750 euros al mes

www.andorradifusio.ad

Lloguers d'habitacions a 700 o 750 euros al mes. És un dels casos de preus "descabellats" que l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) ha detectat a les xarxes socials. Alerta que hi ha propietaris que volen aprofitar-se de la necessitat d'habitatge dels temporers que treballaran a l'estiu. Per altra banda, l'Institut de l'Habitatge considera que la situació en aquest àmbit és "crítica i aguda".

La situació del lloguer continua descontrolant-se, segons l'ACU, que denuncia preus abusius. El cas més xocant és el del propietari que ofereix habitacions a 700 o 750 euros al mes.

El president de l'entitat,  Lluís Ferreira, afirma que es vol aprofitar que hi ha temporers que han treballat aquest hivern als quals se'ls ha donat la possibilitat de treballar a l'estiu, però que no tenen allotjament perquè se'ls ha rescindit l'anterior contracte d'arrendament.

"Aquestes persones s'han d'allotjar a un altre lloc. El problema d'habitatge que tenim actualment al país comença a generar aquests lloguers d'habitacions a preus "descabellats".
Lluís Ferreira, president de l'ACU

L'Institut de l'Habitatge té clar que la problemàtica del lloguer és molt complicada. El director, Josep Maria Pla, reconeix que la congelació dels lloguers ha servit perquè no empitjori massa però s'ha d'actuar per resoldre el problema.

"Ara estem en una situació crítica o aguda. Si fem un símil, tenim el colesterol alt i ens hem de prendre la pastilla perquè si no la situació pot tenir efectes molt difícils. Quant de temps ens hem de prendre la pastilla? Doncs depèn del que fem."
Josep Maria Pla, director de l'Institut de l'Habitatge

També aposta perquè hi hagi col·laboració amb els propietaris perquè sigui més fàcil accedir a un habitatge.

Informa: Pere Moliné-J.A.Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

 

Comparteix: