ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ACU rep sis reclamacions per facturació abusiva de calefacció

www.andorradifusio.ad

L'ACU ha iniciat una investigació per esbrinar possibles abusos en la facturació de les calefaccions de pisos. Tenen almenys mitja dotzena de queixes de persones que han vist com hi havia un increment sobtat del preu.

El president de l'ACU ha assegurat que en només una setmana ja han tingut algunes reclamacions de possibles abusos en el preu de la calefacció dels pisos. Segons afegeix hi ha tipologies diferents, però que acostumen a tenir el mateix efecte: l'augment del preu. Han iniciat una investigació. "Hi ha propietaris o comunitats que estan facturant en base a les kilocalories, altres en base als passos dels comptadors i fins i tot hi ha alguns que estan fent una facturació mínima, tot i que no hi hagi consum real de calefacció. Llavors el que hem fet és obrir un expedient", explica el president, Lluís Ferreira.

Consideren, a més, que és un fenomen significatiu. "En alguns que han canviat el sistema de facturació hem vist que s'ha incrementat en 70 o 80 euros (al mes), que sembla que no però per una família de recursos limitats és un preu prou elevat", afegeix Ferreira.

També ha dit que l'entitat pretén investigar si continuen havent-hi pràctiques irregulars en diversos establiments, en bona part del sector de l'electrònica, que tenen un historial important de reclamacions.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: