ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Acumulacions d'aigua i despreniments de terra en ple avís de tempestes

www.andorradifusio.ad

Les pluges que s'han iniciat aquest dilluns a la tarda han provocat importants acumulacions d'aigua, pedregades i despreniments de terra a diferents punts de l'extrem sud del país.

Arran de les fortes precipitacions que han començat ben entrada la tarda, s'han produït despreniments de terra a diversos punts de Sant Julià de Lòria. Concretament a la carretera CG-6 en direcció a Bixessarri, a l'altura de la Borda de l'Arena, ha caigut terra i rocs a la via, impedint la circulació, i una altra al mateix poble de Bixessarri. Ràpidament s'hi han desplaçat el COEX, la policia i els bombers.

També s'hi han apropat membres de l'executiu, com ara el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Territori, Víctor Filloy, per avaluar la incidència i coordinar els treballs de restabliment. El Govern ha confirmat que s'està treballant per habilitar un pas alternatiu als veïns de la zona les properes hores. Durant els pròxims dies es retirarà la matèria orgànica i rocs amb vehicles especialitzats.

Ha estat un veí qui ha informat pels volts de les cinc del despreniment de sorra i pedres a Bixessarri, que ha obstaculitzat la via, a banda d'altres afectacions a la zona de la Peguera i fortes pedregades.

El servei Meteorològic ha notificat que hi pot haver ruixats, localment tempestuosos, fins a primera hora de la nit a l'extrem sud. A més, té activat de les tres de la tarda fins a les nou de la nit un avís per tempesta amb activitat elèctrica.

Informa: Laura Cugat-Oliver Jaén-Rosa Alberch
Imatges cedides: @thechocobol
Imatges: Arnau Gaya

Comparteix: