L'administració impulsarà un model de treball semipresencial arran de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Els canvis a marxes forçades de l'administració general per adaptar-se a la crisi han servit d'aprenentatge per avançar en el repte de la simplificació i digitalització. L'experiència acumulada accelerarà l'impuls del teletreball i dels tràmits a distància.

La ràpida adaptació que ha hagut de fer l'administració general arran de les necessitats derivades de la pandèmia de la covid-19 ha servit per identificar amb més claredat alguns canvis que ja es contemplaven i es vol aprofitar aquest bagatge per accelerar-los.

Un dels reptes és el del teletreball. Per a determinades funcions no serà possible però a l'espera de regular-lo, la ministra de Funció Pública i Simplificació de l'administració, Judith Pallarés, pensa en un model híbrid semipresencial en aquells casos que sí que ho sigui "per facilitar certes tasques des de casa".

Durant la crisi també s'han hagut d'habilitar sistemes d'identificació per permetre l'atenció a distància, atès que encara molt pocs ciutadans tenen signatura electrònica.

Aquest aprenentatge, juntament amb la revisió dels processos, serà la base per impulsar accions per fer més digitals i més ràpids determinats tràmits. El ciutadà no notarà, però, aquests canvis a curt termini. La ministra afirma que "requereix d'un cert temps" perquè cal revisar cada tràmit per fer-ne el procés d'automatització.

La prioritat és ara agilitar els tràmits ràpids en l'àmbit de les empreses per reactivar l'economia. Després, en la mesura de les possibilitats pressupostàries, la idea és anar desplegant de manera gradual la simplificació i digitalització de l'administració, un dels grans reptes del ministeri de Funció Pública.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Txema Galilea

Comparteix:

La Generalitat de Catalunya permetrà la mobilitat entre regions en la fase 3 a partir de dilluns Queixes dels usuaris del transport públic per la capacitat insuficient dels autobusos