ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'advocat Josep Antoni Silvestre creu que hi ha "una persecució judicial" al cas BPA

www.andorradifusio.ad

L'advocat Josep Antoni Silvestre, que representa diversos exgestors de BPA, creu que s'està instrumentalitzant la justícia per atacar els qui van pertànyer a aquesta entitat. Entre altres coses considera que la fiscalia hauria de ser canviada perquè no ha fet bé la seva funció.

El judici de la causa primera de BPA s'ha ajornat ja tres vegades, entre altres motius per les recusacions de magistrats que va plantejar el lletrat Josep Antoni Silvestre. De fet va aconseguir que Josep Maria Pijuan, no presidís el tribunal que jutja l'afer per animadversió. Doncs bé, Silvestre creu que s'ha fet un ús partidista de la justícia en aquesta qüestió. "Hi ha un volum tan gran de causes que ens fa creure que hi ha un assetjament judicial, una persecució, una utilització de la justícia per atacar un sector concret de la població, els treballadors de BPA", denuncia. A més, creu que "el ministeri fiscal hauria de fer un pas enrere i que se l'hauria de remoure del seu càrrec".

També diu que hi ha una prova que això és cert. El fet que, segons la seva opinió, quan des de l'exterior es demana informació a bancs del país es proporcioni, sobretot, de BPA i no d'altres entitats financeres. Insisteix que hi ha referències sobre aquest tema.

També ha assegurat que ha retornat el sumari de la causa primera de BPA a Corts perquè esborri les escoltes telefòniques que una sentència del Constitucional va dictaminar que no es podien usar en l'afer.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Àlex Soldevila

Comparteix:

35.172.195.82