ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Els advocats demanen una taula de treball amb tots els sectors implicats per posar fi al col·lapse a la Batllia

www.andorradifusio.ad

Els advocats s'han plantat davant del col·lapse generalitzat que hi ha a la Batllia i per això proposen una taula de treball amb tots els actors implicats per començar a resoldre la situació. També aposten perquè magistrats ja jubilats o advocats amb un cert grau d'experiència puguin assumir temporalment les funcions de batlle. 

El Col·legi d'Advocats demana una taula de treball amb tots els actors implicats per posar fi al que defineixen de "greu col·lapse" a la Batllia que afecta totes les seccions.

El degà de la junta, Xavier Sopena, ha recordat que la situació ve de fa anys i ha insistit que cal solucions immediates, ja que la problemàtica afecta cada cop més ciutadans.

No s'ha volgut dirigir a cap col·lectiu concret ni buscar responsabilitats, però ha volgut deixar clar que volen ser part de la solució i aposten per una taula amb totes les institucions per reconduir "l'alarmant" situació amb què es troba la justícia.

"Es tracta de trobar una solució amb la màxima implicació de totes les institucions i amb la màxima col·laboració de tothom", ha afirmat.

Sopena apunta que el problema d'inici és d'efectius, ja que no hi ha prou batlles per tirar endavant els processos civils i penals. A més, també manca personal administratiu i de suport. 

 El degà dels advocats diu que incorporar cinc batlles no solucionarà el problema amb rapidesa i aposten per una solució transitòria.

Davant d'aquesta situació tan complicada, els advocats creuen que la llei de procediment civil l'agreujarà encara més.

Per això demanen que s'ajorni l'entrada en vigor i el desplegament del text, considerant que la Batllia no disposa dels mitjans tècnics i humans necessaris per assumir la reforma, deixant de banda les deficiències que creuen que presenta.

A més, sol·liciten que es paralitzi el projecte de llei d'accés electrònic a l'administració de justícia.

Informa: Laura Massegú-Cesc Sanjuan
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

35.153.39.7