ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Advocats i exdegans del Col·legi estudien demanar la dimissió del Consell Superior de la Justícia

www.andorradifusio.ad

Alguns advocats i exdegans del Col·legi d'Advocats estan estudiant demanar la dimissió del Consell Superior de la Justícia en ple. Consideren inoperant aquest organisme després que la presidenta del Tribunal de Batlles hagi dimitit. Fa poc l'òrgan rector de la justícia no va voler renovar la batlle Núria López.

Continua la mala maror al món judicial. Un grup d'advocats, en el qual hi ha exdegans del col·legi, estudia demanar formalment la dimissió del Consell Superior de la Justícia si no hi ha solucions a la problemàtica situació que viu aquest àmbit des de fa un temps.

Fa poc es va decidir no renovar la batlle Núria López i a aquesta decisió ha seguit la renúncia de Laura Rodríguez com a presidenta del Tribunal de Batlles.

Aquesta darrera circumstància farà més difícil que es puguin resoldre les causes judicials que hi ha en curs. Una de les queixes del món judicial és la manca de personal per cobrir el volum de feina.

En un altre ordre de coses, el jutge de l'audiència espanyola José Luis Calama ha proposat jutjar 105 persones en la causa de l'operació Emperador.

Es tracta d'un afer que és la base de bona part de la causa primera de BPA a Andorra, ja que s'hi haurien blanquejat diners. Es posa punt final a la instrucció d'un cas que va començar a investigar-se a Espanya el 2011.

En el procediment estan encausats Gao Ping i agents de la guàrdia civil i la policia espanyola. Se'ls acusa d'organització criminal, blanqueig de capitals, delicte contra la hisenda pública i continuat de falsificació de documents mercantils i públics.

Ara, la batalla legal a Andorra consistirà a saber quants d'aquests assumptes poden ser considerats delictes al Principat.

Informa: Pere Moliné
Locució: Laura Massegú

Comparteix:

3.231.25.104