ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les aerolínies que vulguin operar a Andorra-la Seu hauran de garantir un enllaç diari amb Madrid i setmanals amb París i Lisboa

www.andorradifusio.ad

Les aerolínies que aspiren a operar des de l'aeroport Andorra-la Seu han de garantir almenys un enllaç diari amb Madrid i connexions setmanals amb París i Lisboa. Així ho ha avançat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. A més, també han de garantir la continuïtat del servei. De les tres empreses interessades, la millor posicionada és Air Nostrum, del grup Iberia.

Tres empreses s'han interessat per operar des de l'aeroport Andorra-la SeuAir Nostrum és la que més s'adapta als requeriments del Govern. Es tracta de la primera aerolínia de vols regionals espanyola en volum de passatgers i opera a la majoria d'aeroports regionals de l'Estat veí.

Fa dues setmanes, responsables de l'aerolínia es van reunir amb el ministre Jordi Gallardo i van presentar una nova oferta, amb un cost per a l'Estat andorrà inferior a la primera. Per la seva part, el Govern va establir uns requisits imprescindibles, com ara garantir almenys un enllaç diari amb Madrid, que permetria per exemple enllaçar amb vols de llarg recorregut, i alguns vols setmanals amb París i Lisboa. "La diferència de fer dos vols setmanals a fer-ne diaris tampoc no és substancial i et dona una connectivitat i regularitat important", destaca el titular de Presidència, Economia i Empresa.

El projecte no s'enfoca només al turisme, que tindria una importància destacada a l'hivern, sinó a captar inversors internacionals que vulguin establir-se a Andorra. Un dels aspectes que queda per decidir és si l'aerolínia escollida tindrà base permanent a l'aeroport, una possibilitat que podria incrementar-ne considerablement el cost. Gallardo no ho considera imprescindible, ja que no tindria afectació en el servei.

Tot i que Air Nostrum és la millor posicionada, el Govern també escoltarà les ofertes que han de presentar les altres dues aerolínies que s'hi han interessat, una d'elles, Cielo Fly, ja havia mostrat interès fa uns anys.

Comparteix:

3.210.184.142