ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'aeroport d'Andorra-la Seu entrarà en funcionament a l'hivern

www.andorradifusio.ad

L'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell estarà en funcionament a l'hivern. Així ho ha anunciat el ministre d'Economia aquest dijous al matí. Jordi Gallardo afirma que el problema principal a hores d'ara és el punt de gestió duaner que caldrà crear a l'aeroport i que depèn de l'autorització d'Espanya.

Aquest abril va aprovar-se el sistema d'aterratge GPS per facilitar les maniobres en condicions desfavorables de visibilitat a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.

Aquest era el principal escull per operar vols comercials i ara, el ministre d'Economia ha anat un pas més en el marc d'un Webinar organitzat per l'EFA. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha anunciat que a l'hivern ja podria entrar en funcionament.

Ara, el repte principal a resoldre és el punt de gestió duaner, atès que Andorra no s'inclou a l'espai Schengen i caldria gestionar-lo.

La infraestructura per fer-ho està enllestida, però cal esperar l'autorització d'Espanya per fer-ho possible, ha assenyalat Gallardo.

L'objectiu seria disposar d'un model d'aeroport regional que combinés línies regulars amb xàrters puntuals.

Es treballa amb el sector privat i Andorra Turisme per afavorir l'arribada de turistes amb una sèrie de connexions d'aproximadament deu països de l'entorn europeu, segons ha explicat la ministra de Turisme, Verònica Canals. 

El director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, també ha explicat que les previsions a deu anys vista és assolir 100.000 passatgers.

A més, ja s'ha elaborat un projecte executiu per fer el balisatge amb un cost d'uns 400.000 euros.

Informa: Joel Romero
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.231.25.104