ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'aeroport d'Andorra-la Seu tindrà a final d'any rutes i destinacions regulars

www.andorradifusio.ad

Abans que acabi l'any, el Govern preveu presentar tot un seguit de rutes regulars, amb diferents destinacions i companyies, que operaran des de l'aeroport d'Andorra-la Seu. Ho ha avançat el ministre Gallardo al seu pas per "La Rèplica".

El Govern, juntament amb l'Empresa Familiar, té avançats els contactes amb aerolínies de diferents països, al marge d'Air Nostrum, interessades a operar des de l'aeroport d'Andorra-la Seu.

De fet, abans de final d'any, l'Executiu confia poder anunciar un ampli ventall de vols regulars a diferents destinacions des d'aquesta infraestructura.

Al llarg de les pròximes setmanes també es prendrà una decisió sobre la ubicació de l'heliport, o bé a Beixalís o bé a la Caubella. El que el Govern ja dona per tancat és el debat de l'aeroport nacional, com a mínim pel que fa a la ubicació a Grau Roig, després de les conclusions de l'informe de l'Organització d'Aviació Civil Internacional.

I els resultats d'un altre informe, en aquest cas respecte a la viabilitat d'un enllaç ferroviari, seran els que dictaminaran si aquesta possibilitat té futur.

El Govern ha destinat fins ara 53 milions d'euros a les suspensions temporals de contractes de treball i altres ajudes derivades de la pandèmia. Si hi hagués un altre gran rebrot, que no es preveu, l'Estat està preparat per fer-hi front.

La campanya de vacunació ens està permetent tornar a la normalitat i, segons les previsions de l'Executiu, les perspectives de recuperació són força bones. El ministre Gallardo ha garantit que s'acompanyà fins quan calgui a les agències de viatges i al sector de l'oci nocturn o a qualsevol altre que ho necessiti d'aquí al 31 de desembre.

Ha assegurat que, si no fos per l'eina de les suspensions temporals de contracte de treball i altres mesures públiques de suport, la Covid-19 hauria deixat molts més acomiadaments i tancament d'empreses al seu pas.

Per últim, Jordi Gallardo ha explicat que es treballa per facilitar l'aplicació del comerç electrònic a les empreses nacionals, una opció complicada per la necessitat d'una plataforma compatible.

També s'avança en el projecte de zona franca, que facilitarà la importació i exportació de béns i mercaderies. Models que el Govern confia en poder presentar aquest mateix any.

Entrevista completa al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo a La Rèplica:

Informa: Jordi Cama

Comparteix: