ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Afectats per BPA estudien emprendre accions judicials contra Credit Suisse pel bloqueig de la renda variable

www.andorradifusio.ad

Els propietaris de bons de renda variable de BPA, bloquejats a Credit Suisse des de fa més de dos anys, estudien emprendre accions judicials contra l'entitat financera helvètica. Es tracta de 500 milions d´euros que aquest banc tenia com a custodi i que no ha desbloquejat.

Aquest dimecres, la plataforma d´afectats per BPA, liderada per les advocades Anna Solé i Gemma Martínez, organitza una xerrada en un hotel de la capital amb persones que van adquirir l´instrument financer conegut com a renda variable a l´antic banc intervingut. Es calcula que hi ha uns 20.000 comptes afectats, la gran majoria dels quals són de ciutadans espanyols, tot i que també hi ha perjudicats d´altres nacionalitats, incloent-hi andorrans.

La plataforma vol oferir assessorament gratuït als afectats per emprendre accions judicials contra l´entitat financera que els manté bloquejats a Suïssa. D´entrada, es descarta que aquestes iniciatives legals es duguin a terme a Andorra. La raó per la qual es volen emprendre aquestes accions és que la tasca negociadora que ha dut a terme Vall Banc amb el banc suís no ha permès encara el desbloqueig d´aquests fons.

D´altra banda, Vall Banc ha informat que Richard Carrion ha estat nomenat president del banc i Michael Christner, conseller delegat. Segons assegura, aquests nomenaments demostren el compromís de JC Flowers amb el banc andorrà.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: