ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Afers Socials aposta per incrementar els pisos amb serveis per a la gent gran i endarrerir l'entrada a les residències 

www.andorradifusio.ad

Endarrerir l'arribada de gent gran a les residències, fomentant els pisos amb serveis. Aquest és un dels principals objectius del Pla Nacional Sociosanitari per a la gent gran que des d'Afers Socials s'ha presentat avui al Consell General. Anar cap a un model d'atenció domiciliària avançat amb professionals més qualificats i que hi hagi centres de dia a totes les parròquies són altres reptes del projecte, que encara no s'ha tancat del tot i que està obert a rebre modificacions.  

Un dels principals desitjos que sorgeix entre la gent gran és poder viure el màxim temps possible a casa i de forma autònoma. Per donar-hi resposta, el Pla Nacional Sociosanitari d'Afers Socials planteja crear més pisos amb serveis amb la voluntat d'endarrerir així l'entrada a les residències. Ara mateix tenen tres persones amb aquest model a Ordino i l'objectiu és desplegar-lo al costat dels comuns.

Pallarés ha afegit alguna entitat privada ja ha mostrat l'interès de reconvertir un edifici per crear aquest perfil d'habitatges i indica que tot plegat també s'haurà d'emmarcar amb l'actual problema d'habitatge que pateix el país.

Una altra de les vies és anar cap a un model d'atenció domiciliària avançat amb més professionals i més especialitzats amb serveis que treballin en xarxa i que es complementin durant tot el dia. 

Reforçar els programes d'atenció a les persones amb discapacitat d'edat avançada i obrir centres de dia a totes les parròquies són altres línies de treball. 

Encara no tenen quantificades les inversions d'aquest projecte i volen tenir-lo tancat per encarregar una avaluació d'impacte. Tot i això, Pallarès ha afirmat que no es preveuen costos elevats. El 2021 es van destinar més de 13 milions d'euros a accions per a la gent gran.

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA

Comparteix: