ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Afers Socials busca una vintena de famílies d'acollida per als nens de la Gavernera

www.andorradifusio.ad

Nova campanya del departament d'Afers Socials per augmentar el nombre de famílies d'acollida. Actualment hi ha una vintena d'infants en aquest règim, la meitat dels que estan sota la tutela de l'Estat.

23 infants viuen en famílies d'acollida. La majoria són parents que se'n fan càrrec mentre els pares no poden, però també hi ha tres famílies que acullen joves amb els quals no tenen cap vincle familiar.

Les xifres, similars a les d'anys anteriors, representen prop de la meitat dels nens que el Govern té en guàrdia i custòdia. Per sobre d'estats veïns, però encara lluny del 70% dels països nòrdics. Per a l'executiu, hi ha marge de millora.

La secretària d'Estat d'Afers socials i Ocupació, Ester Fenoll, indica que "la xifra ideal seria que no hi hagués cap infant al Centre d'Acollida" i assegura que "caldria una vintena de famílies". "Ens agradaria tenir 2 o 3 famílies de resposta urgent, per a situacions esdevingudes que no pots preveure. No només per infans que estiguin sota la nostra guardia i custòdia, també en casos de famílies monoparentals que no tenen ningú que els pugui donar suport", afegeix.

L'acollida és el sistema preferit per als infants que no poden viure amb els pares, per sobre del Centre d'Acolliment d'Infants de la Gavernera, ara amb una trentena d'usuaris.

Prova pilot per traslladar alguns dels menors a pisos

Fenoll avança que es prepara una prova pilot perquè una part es mudi a dos pisos on "tindran el mateix suport, amb les activitats que tenen al CAI" i amb l'objectiu "que els nens visquin en un barri, una casa i un entorn en que puguin anar a comprar el pa, al parc, a fer activitats a la plaça, que tinguin veïns i una vida com la que tenim tots".

Per arribar a més famílies que es puguin interessar a acollir i també per sensibilitzar la població sobre aquesta opció, s'ha renovat l'acord amb els cinemes Illa Carlemany perquè durant sis mesos s'hi projectin tres nous espots.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: